Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

Nieuws over trouwen en trouwlocaties

Nieuwe trouwlocatie: Hostellerie Vangaelen

Hostellerie Vangaelen

De gemeente Heeze-Leende is vanaf begin juni j.l. een trouwlocatie rijker: Hostellerie Vangaelen, welke de volgende ruimten beschikbaar heeft: De Brabantzaal, geschikt voor een gezelschap tot 28 personen en ademt Brabantse huiselijkheid uit. De Tuinkamer biedt ruimte aan maximaal 80 personen en is het verlengstuk van de Terrastuin. En daarnaast ook bij goed weer De Tuin.


Ook gemeente Wassenaar bepert het gratis trouwen

Gemeentehuis Wassenaar

Of het door de crisis komt, maar vele gemeenten in Nederland beperken het gratis trouwen, zo ook de gemeente Wassenaar. Voortaan moet minimaal één van de twee partners uit Wassenaar zelf komen en kunnen alleen nog maar op maandagochtend tussen 9 en 9.30 uur terecht.


Spant! nieuwe trouwlocatie in Bussum

't Spant in Bussum

En ook de gemeente Bussum is een trouwlocatie rijker, namelijk het bekende theater Spant! Trouwen op het podium met familie en vrienden in de zaal zal een belevenis zijn. De flexibele ruimtes, moderne uitstraling en gratis parkeergelegenheid maken Spant! een geschikte locatie voor een bruiloft.


Nieuwe trouwlocatie in Woudrichem

't Kruithuis Arsenaal in Woudrichem

Woudrichem heeft er een prachtige trouwlocatie bij. In het monumentale ‘t Kruithuis Arsenaal worden al jaren feesten georganiseerd, maar nu mag ook het officiële gedeelte van het huwelijk plaatsvinden op deze bijzondere plek. Iedere eerste zaterdag in de maand kun je van 10.00 tot 12.00 uur vrijblijvend deze locatie bezoeken.


's Avonds trouwen in Oldenzaal

Gemeente oldenzaal

Het college van B en W heeft besloten een nieuw reglement Burgerlijke Stand vast te stellen om trouwen in de avonduren mogelijk te maken. Bij de volgende vier buitenlocaties in Oldenzaal kan getrouwd worden van maandag tot en met zondag tot 20.00 uur: ‘t Koetshuis, Cultureel Centrum de Hof, Erve Hulsbeek en Het Buitenhuys.


Niet meer trouwen op Raadhuisplein Leidschendam

Raadhuisplein Leidschendam

Voorlopig is het niet meer mogelijk om op het Raadhuisplein in Leidschendam te trouwen. De laatste huwelijken vonden plaats op 26 april j.l. De komende anderhalf jaar wordt het pand gerenoveerd en moeten bruidsparen een andere trouwlocatie zoeken.


Overal trouwen in Gemeente Halderberge

Gemeentehuis Halderberge

Straks kun je in de gemeente Halderberge overal gaan trouwen, mits deze voldoen aan de veiligheidseisen. Dit is het voorstel van burgemeester en wethouders. Particuliere woningen zijn uitgesloten. Op dit moment mag alleen in het gemeentehuis Oudenbosch, Bovendonk en het Veerhuis in Oud Gastel getrouwd worden.


Gratis trouwen in Bloemendaal beperkt

Stadhuis Bloemendaal

De gemeente Bloemendaal gaat vanaf 1 juli a.s. de mogelijkheid om gratis te trouwen beperken. Er gelden vanaf die datum strikte voorwaarden. Gratis trouwen is alleen nog mogelijk als één van de partners in de gemeente Bloemendaal woont of een economische of sociale binding met de gemeente heeft.


Eerste huwelijk voltrokken in Bovenmeester

Restaurant Bovenmeester in Steenwijk

In maart 2013 vond het allereerste huwelijk plaats in een klein zaaltje boven het restaurant De Bovenmeester. De gemeente Steenwijk heeft er een officiële trouwlocatie bij.


Mucha en De Vendel nu ook officiële trouwlocaties

Gemeentehuis Veenendaal

Toekomstige echtparen die hun huwelijk in Veenendaal willen sluiten, kunnen hiervoor voortaan ook terecht in de Veenendaalse restaurants Mucha en De Vendel. Beide locaties voldoen volgens de gemeente aan de gestelde voorwaarden en zijn aanwezen als officiële trouwlocatie. Tot nu toe had alleen het gemeentehuis deze status.