Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en Belgiƫ

Nieuws over trouwen en trouwlocaties

Trouwen in Kampen wordt voorlopig niet duurder

Gemeentehuis Kampen

De vergoeding voor de buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand werder medio februari met zo'n twaalf procent verhoogd. De gemeente acht het niet wenselijk dat stellen die soms lang van tevoren hun huwelijksdag hebben gereserveerd al in dit kalenderjaar te maken krijgen met een onverwachte verhoging van de huwelijkskosten.


Trouwen wordt weer betaalbaar in Lelystad

Gemeentehuis Lelystad

De verdubbeling van het tarief voor een huwelijksvoltrekking in Lelystad wordt met terugwerkende kracht teruggedraaid. Dit heeft de gemeenteraad besloten, nadat verloofde stelletjes massaal uitweken naar andere plaatsen om te trouwen.


Trouwen kan in Niftrik op het water

Niftrik

Sinds januari kunnen paren in het huwelijk treden op een ponton in een oude Maasarm bij Nifrik. De nieuwe trouwplek is voor zover bekend de enige op het water in de wijde regio.


Trouwen op Ameland wordt goedkoper

Gemeentehuis Ameland

De gemeente Ameland verlaagt de huwelijksleges in 2013. Dit betekent dat trouwen op Ameland volgend jaar een stuk goedkoper is. Hiermee brengt Ameland de huwelijksleges op een concurrerend niveau ten opzichte van andere Friese gemeenten.


Gratis trouwen in Bedum alleen op maandagmorgen

Gemeentehuis Bedum

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bedum hebben besloten de dagen waarop gratis getrouwd kan worden te beperken. De maatregel is genomen omdat het aantal gratis huwelijksvoltrekkingen in twee jaar tijd met de helft toenam. In de toekomst kan dit uitsluitend nog op maandagmorgen om 8.45 uur en om 9.30 uur.


Overal trouwen in Lisse

Gemeentehuis Lisse

Vanaf 1 januari 2013 is het mogelijk om in de gemeente Lisse buiten de zeven aangewezen trouwlocaties te trouwen. De gemeente maakt het mogelijk om nu overal te trouwen, mits er aan een aantal voorwaarden voldoet, zoals de aanwezigheid van een dak en voldoende parkeerruimte.


Trouwen in Oude Raadhuis in Valkenswaard

Oude raadhuis Valkenswaard

Het heeft even geduurd, maar voor het eerst sinds 1977 kan er weer getrouwd worden in de Oude Raadhuis aan de markt in Valkenswaard. Het eerste huwelijk staat voor eind oktober al gepland.


Gratis trouwen in gemeente Losser beperkt

Gemeentehuis Losser

Het college van B&W in de gemeente Losser heeft besloten om het aantal tijdstippen voor gratis trouwen terug te brengen van vier naar twee. Ook wordt de trouwceremonie versoberd; in plaats van de trouwzaal wordt nu een spreekkamer gebruikt.


Trouwen in het Cuypershuis

Cuypershuis Roermond

Het Cuypershuis in Roermond is door de gemeente aangewezen als trouwlocatie om huwelijken te voltrekken en voor het registreren van partnerschappen. De sfeervolle ruimtes van het museum zijn uitermate geschikt als ceremoniele plek. In en rondom het huis kunnen trouwfoto's gemaakt worden.


Nieuwe trouwlocies in Monnickendam

Grote Kerk Monnickendam

Het collega van Burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland hebben op 17 juli besloten om de trouwlocaties uit te breiden met het zeilschip Gouwzee en de Grote Kerk te Monnickendam. Trouwen in Waterland kon al op veel verschillende locaties.