Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

Nieuws over trouwen en trouwlocaties

Overal trouwen in Weert

Gemeente Weert

De gemeente van Weert introduceert vanaf september 2012 de mogelijkheid om te trouwen op een zelf gekozen locatie. Uiteraard moet een eigen gekozen trouwlocatie aan bepaalde voorwaarden voldoen. Informeer hiervoor bij de gemeente.


Gemeente Stichtse Vecht verruimt mogelijkheden trouwen

Gemeente Stichtse Vecht

Stichtse Vecht maakt het vanaf 1 oktober mogelijk om te trouwen in horeca-, recreatie- en vrijetijdsgelegenheden. HIermee komen ze tegemoet aan de vraag om in minder traditionele trouwlocaties te trouwen. Er moet bij de gemeente wel een aanvraag ingediend te worden.


Vrije trouwlocatis in Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon

De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft besloten geen lijst met vaste trouwlocaties te hanteren. Bruidsparen kunnen overal in de gemeente een locatie kiezen mits die veilig genoeg is en voldoende faciliteiten biedt.


Het Witte Paard in Zieuwent officiële trouwlocatie

Het Witte Paard in gemeente Oost Gelre

Het collega van B&W van Oost Gelre heeft 21 mei 2012 besloten om Het Witte Paard in Zieuwent aan te wijzen om huwelijken te voltrekken en het registreren van partnerschappen. Hiermee komt het aantal trouwlocaties buiten het gemeentehuis en stadhuis om op twaalf.


Trouwen in het ziekenhuis

Flevoziekenhuis

Er zijn leukere locaties te bedenken, maar soms heb je geen keuze. Daarom is het vanaf nu mogelijk om ook in het Flevoziekenhuis te trouwen. Het ziekenhuis is aangewezen als officiële trouwlocatie en zo kan een huwelijksvoltrekking snel geregeld worden, wat soms erg van belang kan zijn. De voltrekking van het huwelijk kan plaats vinden in het Stiltecentrum of op de kamer van de patiënt.


Rijnsburg Museum wordt ook een trouwlocatie

Rijnsburg Museum

Altijd al willen trouwen in een museum? Dat kan dan binnenkort ook in Rijnsburg. De gemeente maakt het mogelijk om te trouwen in Rijnsburg Museum. In de gerenoveerde ruimte kunnen aanstaande bruidsparen een ruimte huren.


Trouwen mag voortaan overal in Boekel

Gemeentehuis Boekel

Het Boekelse collega heeft besloten dat stellen voortaan in Boekel op een locatie naar eigen eigen keuze mogen trouwen. Tot heden was alleen het gemeentehuis of De Kluis op Huize Padua de enigste trouwlocaties.


Trouwen in Medemblik op elke locatie

Gemeente Medemblik

Ook gemeente Medemblik gaat mee met vele andere gemeenten om op elke locatie te kunnen trouwen, mits onder voorwaarden. Zo is het mogelijk om op een boot of een willekeurige horecagelegenheid te trouwen. Naast het gemeentelijk tarief betalen bruidsparen ook voor de locatie zelf.


Trouwen in Sint Martinuskerk Giesbeek

Sint Martinuskerk Giesbeek

De Sint Martinuskerk in Giesbeek zal niet meer dienen voor eucharistievieringen, maar zal als kapel voor rouw en- trouwdiensten. Een tekort aan priesters, dalend aantal kerkgangers en de hoge kosten voor openhouden zijn hier debet aan.


Trouwen in de gemeente Kampen op elke locatie

Gemeentehuis Kampen

Het is nu mogelijk om in de gemeente van Kampen op elke trouwlocatie te trouwen. Er moeten wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan om een trouwlocatie eenmalig te laten erkennen, welke getoest zal worden. De gemeente heeft overigens acht permanente trouwlocaties waarvoor je geen verzoek in hoeft te dienen.