Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

Nieuws over trouwen en trouwlocaties

Aantal huwelijk in gemeente Druten daalt

Gemeente Druten

Het aantal huwelijken in de gemeente Druten daalt steeds verder. Zo trouwden in 1990 meer dan 50 bruidsparen, nu zijn er ongeveer 15 per jaar. Dit heeft te maken dat het aantal huwelijken in Nederland daalt, maar ook dat er een aantal gewilde trouwlocaties zijn afgeschaft.


Flitshuwelijk in Winterswijk

Gemeente Winterswijk

Vanaf 1 januari 2012 stelt de gemeente Winterswijk het flitshuwelijk in. De ceremonie beperkt zich, net als bij een kosteloos huwelijk / geregistreerd partnerschap, tot de wettelijke formaliteiten, maar kan ook op andere tijdstippen tijdens de werkweek worden afgesloten.


Trouwen in gemeente Zutphen wordt soberder

Gemeentehuis Zutphen

Het is in de gemeente Zutphen vanaf dit jaar nog alleen mogelijk om gratis te trouwen op maandagochtend tussen 09.00 en 09.30 uur in een spreekkamer van het stadhuis. Er is maximaal plaats voor tien personen en de plechtigheid zal maximaal een kwartier duren.


Ook gemeente Oldebroek komt met nieuwe trouwlocaties

Gemeentehuis Oldebroek

De gemeente Oldebroek heeft twee nieuwe officiële trouwlocaties erbij: Coelenhage en Fruittuin Verbeek. Ook is het mogelijk op een andere trouwlocatie te trouwen, hiervoor moet wel toestemming voor worden gevraagd.


Nieuwe trouwlocaties in Waalwijk

Gemeentehuis Waalwijk.

Vanaf 1 januari 2012 heeft de gemeente Waalwijk nieuwe trouwlocaties erbij: RKC-stadion, Theater De Leest, Hotel Waalwijk, Verpleeghuis Eikendonk, restaurant Dijk 12, restaurant De Ambiance, Den Hoeck in Waspik en zalencentrum Zidewinde in Sprang-Capelle.


Eftelinghotel geen trouwlocatie meer

Hotel Efteling

Vanaf 1 januari 2012 is het niet meer mogelijk om in het Efteling hotel te trouwen, dit vanwege een terugloop van het aantal huwelijken in het hotel. Tevens wil het hotel zicht meer gaan richten op de zakelijke markt.


Ook trouwen in Amadore Hotel Kamperduinen

Amadore Grand Hotel Kamperduinen

Provincie Zeeland is weer een nieuwe trouwlocatie rijker, namelijk het Amadore Grand Hotel De Kamperduinen in Kamperland. Vanaf eind november is dit hotel een officiële trouwlocatie.


Trouwlocaties vrijgegeven in Groningen

Groningen

Sinds afgelopen december mogen bruidsparen zelf bepalen waar ze in Groningen willen gaan trouwen. Of er overal getrouwd mag worden is nog de vraag, het stadsbestuur wil elke locatie nog wel laten toetsen op veiligheid en bereikbaarheid.


Gratis trouwen in Arnhem lastiger voor hoge inkomens

Gemeentehuis Arnhem

Inwoners van Arnhem met een normaal of hoger inkomen wordt gratis trouwen lastiger. Ze mogen alleen nog maar trouwen in een spreekkamer en niet meer in de trouwzaal. Zo hoopt de gemeente de wachtlijst van een half jaar voor gratis trouwen te verkleinen.


Ook de gemeente Oss heeft een nieuwe trouwlocatie

Raadhuis Lithoijen

De gemeente Oss heeft besloten om het voormalige raadhuis in Lithoijen aan te wijzen als trouwlocatie. Het college zegt een trouwlocatie voor de inwoners van de voormalige gemeente Lith te missen omdat het voormalige gemeentehuis aan het Marktplein van Lith met ingang van januari 2012 niet meer beschikbaar is als trouwlocatie.