Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

Nieuws over trouwen en trouwlocaties

Nieuwe trouwlocatie: Biesbosch Museum

BiesBosch Museum

Er is weer een nieuwe trouwlocatie in Werkendam! Vanaf eind oktober 2011 is het mogelijk ook in het Biesbosch Museum te trouwen.


Nieuwe trouwlocatie: Natuurlijk Kollumeroord

Natuurlijk Kollemeroord

Sinds kort is de groepsaccomodatie ‘Natuurlijk Kollumeroord’ aan de Slikweg aangewezen als nieuwe officiële trouwlocatie. Naast deze heeft de gemeente Kollumerland nog drie trouwlocaties: gemeentehuis in Kollum, Fogelsangh State in Veenklooster en het kerkje in Augsbuurt.


Ook gratis huwelijk in gemeente Zuidplas soberder

Gemeente Zuidplas

Diverse gemeenten in Nederland gaan het gratis trouwen inperken, zo ook de gemeente Zuidplas. Van de 144 huwelijken die in 2010 werden gesloten waren de helft een gratis ceremonie. Het gratis trouwen zal voortaan in vijf minuten aan de balie worden voltrokken. Voor de raadszaal zal zaalhuur betaald moeten worden.


Nu ook trouwen op zondag in Breda

Gemeente Breda

Het is nu ook mogelijk om op zondag te trouwen in de gemeente Breda, zolang het geen officiële feestdag is. Ook mag er buiten getrouwd worden, met uitzondering van parken, pleinen e.d.


Vrije keuze locatie in gemeente Etten-Leur

Gemeente Etten-Leur

In september 2011 is er op initiatief van de PvdA, het APB en Ons Etten-Leur een akkoord bereikt voor trouwen op een locatie naar keuze.


Gemeente Winterswijk pakt gratis trouwen aan

Gemeente Winterswijk

De gemeente Winterswijk gaat het gratis trouwen op de dinsdagochtend inperken. Van de 128 huwelijken in 2010 waren er 52 kosteloos. Een gratis huwelijk wordt verkort tot een kwartier, elke dinsdagochtend om 9 uur en 9.15 uur en niet meer in het Raadhuis, maar in een spreekkamer op het gemeentekantoor.


COC Amsterdam nu ook een officiële trouwlocatie

Coc Amsterdam

De gemeente van Amsterdam heeft het COC Amsterdam tot officiële trouwlocatie benoemd. Afgelopen augustus vond daar het eerste homohuwelijk plaats.


Jaar lang gratis trouwen op Beeckestijn

Landgoed Beeckestijn

Omdat het oude stadhuis aan Plein 1945 IJmuiden onder handen wordt genomen en er geen officiële trouwzaal beschikbaar is, zocht de burgemeester naar een tijdelijke locatie: landgoed Beeckestijn. Vanaf juli 2012 kan er twaalf maanden lang gratis getrouwd worden op maandagmorgen. De ceremonie is wel sober.


Flitshuwelijk in Groningen

Gemeente Hoogezand

Vanaf 1 juli 2011 moet het in de gemeente Hoogezand mogelijk worden om supersnel te trouwen tegen een laag tarief, het zogenaamde flitshuwelijk. Dit moet het gratis trouwen vervangen, waar veel koppels geen gebruik mee van kunnen maken sinds daar een inkomensgrens voor geldt.


Trouwen in de gemeente Heumen wordt makkelijker

Gemeentehuis Heumen

Vanaf 1 juli 2011 wordt het voor bruidsparen makkelijker gemaakt om te trouwen hoe, waar en wanneer ze maar willen. Zeven dagen per week van negen tot negen kunnen stellen in het huwelijksbootje stappen. Zo is er een unieke trouwlocatie: villa klein Heumen aan de Scheidingsweg.