Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

Nieuws over trouwen en trouwlocaties

Trouwen op vrije locatie in Ede

Gemeentehuis Ede

Bruidsparen in de gemeente Ede kunnen per 1 juli 2011 zelf hun huwelijkslocatie kiezen. Ede komt daarmee tegemoet aan een toenemende vraag van bruidsparen om op een bijzondere locatie te mogen trouwen. Op dit moment heeft Ede drie huwelijkslocaties: het raadhuis, Huis Kernhem en Kasteel Hoekelum.


Nu ook trouwen op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Vanaf 26 mei 2011 is het mogelijk om te trouwen op Paleis Het Loo. Voorheen was het uitsluitend voorbehouden aan leden van de Koninklijke Familie, maar nu is het paleis een officële trouwlocatie.


Ook bruidsparen in Hoorn kunnen eigen locatie kiezen

Gemeentehuis Hoorn

Sinds 24 mei 2011 heeft het gemeenteraad van Hoorn besloten het aantal huwelijkslocaties uit te breiden. Het is voor bruidsparen nu ook mogelijk om op locatie naar eigen keuze te trouwen. Het moet overigens wel toegankelijk en openbaar zijn voor iedereen en mag geen commerciële ruimte zoals een winkel is. In een café of restaurant mag het overigens wel, informeer naar de voorwaarden.


Trouwen op landgoed Beeckestijn is weer mogelijk

Landgoed Beeckestijn

Er kan weer getrouwd worden op landgoed Beeckestijn in Velsen-Zuid. Dit was in het verleden al mogelijk, totdat in 2006 het museum door de gemeente Velsen gesloten werd. Natuurmonumenten en verening Hendrick de Keyser hebben het landgoed inmiddels overgenomen. Afgelopen mei vond het eerst huwelijk sinds lange tijd weer plaats.


Gemeente Hillegom maakt trouwen op vrije locatie mogelijk

Vught

Hillegom gaat mee in de landelijke tendens: het wordt voor inwoners van Hillegom mogelijk om ook buiten het (prachtige) gemeentehuis te kunnen trouwen. Vrijwel alle locaties zullen in de toekomst worden gehonoreerd, zolang ze wel aan bepaalde regels voldoen. Zo moet er een kleedruimte zijn voor de trouwambtenaar, het brandveilig zijn en als je buiten wilt trouwen moet de temperatuur minimaal 18 graden zijn.


Trouwen op zondag in Vught niet populair

Vught

Vanaf begin april is het mogelijk om in Vught ook op zondag te trouwen. Helaas blijkt het op dit moment nog niet erg populair te zijn. Volgens de gemeente staat er nog geen huwelijk gepland op zondag.


Maasdriel wil trouwen op locatie toestaan

Gemeentehuis Maasdriel

Ook het college van Burgermeester en Wethouders van de gemeente Maasdriel heeft plannen om het trouwen op een vrije locatie mogelijk te maken. Op dit moment is het alleen nog mogelijk in het gemeentehuis, Kasteel Ammersoyen, partyschip Domani en Dorpshuis.


Appie Baantjermuseum nu ook een officiële trouwlocatie

Appie Baantjermuseum

Sinds februari 2011 is het Appie Baantjer museum een officiële trouwlocatie. Het is voor bruidsparen mogelijk om in de kelder van het museum het ja-woord te geven. De kelder bevindt zich vier meter onder NAP en is daarmee de diepst gelegen trouwlocatie van Nederland.


Trouwen in Vught nu ook op zondag

Vught

Door een initiatief van D66 is het sinds 3 april 2011 ook mogelijk om op zondag te trouwen. De belangrijkste redenen waren om op een creatieve manier meer geld binnen te halen, aangezien een huwelijk op een zondag meer kost dan een andere dag. En omdat D66 niemand willen verbieden om te trouwen op zondag, dat past in een maatschappij die steeds verandert.


Woensdrecht wil gratis trouwen inperken

Gemeentehuis Woensdrecht

Het gratis trouwen is in Woensdrecht zeer populair. De gemeente Woensdrecht vindt de huidige regeling te ruimhartig en het beleid moet flink op de schop, alsdus B en W. Dit kan alleen als rijksoverheid daar toestemming voor geeft, tot die tijd is het nog steeds mogelijk om te trouwen op iedere maandag en dinsdag tussen 9.00 en 9.30 uur. Houd wel rekening dat de voltrekking zeer sober is!