Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

Nieuws over trouwen en trouwlocaties

Ook in Rheden mogen bruidsparen eigen locatie kiezen

Gemeentehuis Rheden

Ook Rheden volgt de landelijke trend: trouwen in een zelf gekozen locatie, ook in de buitenlucht. Er moet overigens wel toestemming gevraagd worden aan Burgemeester en wethouders, omdat aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan (geen alcohol worden geschonken, rookvrij, veilig en toegankelijk). Ook een eigen dag bepalen mag voortaan, maar er zit ook een keerzijde aan: het prijsplaatje!


Trouwen in Huis te Horssen verdwijnt

Huis te Horssen

Vanaf 2012 is het niet meer mogelijk om te trouwen in de Renaissancezaal in het huis op het landgoed te Horssen. De eigenaresse heeft dit besloten, helaas is niet bekend waarom. Deze bijzondere trouwlocatie was zeer gewild en trouwen is alleen nu nog mogelijk voor bruidsparen die zich voor dit jaar al hebben aangemeld.


Trouwen in Amstelveen ook in de openlucht!

Amstelveen stadshart

De regels zijn door B en W van Amstelveen aangepast, zodat trouwambtenaren vrijwel overal in de gemeente huwelijken kunnen voltrekken. Bijvoorbeeld in je eigen achtertuin, een boot (mits aan de kade) of onder een pergola van een favoriet restaurant.


Philips Stadion officiële trouwlocatie

Philips Stadion Eindhoven

Zijn jullie voetballiefhebbers en willen jullie trouwen in een voetbalstadion? Dan is dat mogelijk! De gemeente Eindhoven heeft het Philips Stadion aangewezen als een nieuwe officiële trouwlocatie. Hierdoor is het mogelijk om het ja-woord te geven op de middenstip of in de PSV-kleedkamer. Ook zijn er mogelijkheden om de rest van de dag hier door te brengen.


Meer trouwlocaties in Tiel

Gemeentehuis Tiel

Op verzoek van verschillende politieke partijen wordt het straks mogelijk om in Tiel buiten het raadhuis te trouwen. Tiel is één van de weinige gemeenten waar alleen in het raadhuis (raadzaal of historische zaal van het ambtmanshuis) getrouwd kan worden. Goed nieuws dus voor de bruidsparen die straks in Tiel willen gaan trouwen!


Trouwen in kapel Helshoven niet meer mogelijk

Kapel van Helshoven

Bruidsparen kwamen uit alle windstreken om hun mooiste dag in de kapel te vieren. De Kapel van Helshoven dankte zijn succes vanwege zijn enorm idyllische uitstraling. Daar kwam helaas ook kritiek op van het bisdom Hasselt, dat stelde dat parochianen in hun eigen kerk gehuwd of gedoopt moeten worden. Die richtlijn wordt nu ook gevolgd door de nieuw aangestelde pastoor Jos Vanderheyden.


Trouwen ook mogelijk in Kasteel Bouvigne

Kasteel Bouvigne

De gemeente Breda heeft vanaf 1 oktober 2010 een nieuwe permanente trouwlocatie erbij! In Kasteel Bouvigne is het dan niet alleen mogelijk om te trouwen, maar ook voor het registreren van partnerschappen en het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk kunt u in het kasteel terecht.


Landgoed Avegoor wordt trouwlocatie

Landgoed Avegoor

Vanaf 1 september 2010 heeft Ellecom er een nieuwe officiële trouwlocatie erbij: Landgoed Avegoor. Het 18e eeuwse landgoed was al goed voor vele huwelijksfeesten, maar vanaf september kan er dus ook officieel getrouwd worden.


Zes nieuwe trouwlocaties in Rheden

Gemeentehuis Rheden

Vanaf 1 september 2010 heeft de gemeente Rheden zes nieuwe locaties waar bruidsparen terecht kunnen. De nieuwe trouwlocaties zijn: het kerkje in Laag-Soeren, de Dorpskerk in Rheden, kerk de Oude Jan in Velp, de Sjoel in Dieren, landgoed Avegoor in Ellecom en landgoed Heuven in Rheden. Totaal zijn er nu negen, de overige drie zijn: gemeentehuis, landgoed Rhederoord en kasteel Middachten in De Steeg.


Trouwen in zelf gekozen locatie in Zeeuws-Vlaanderen

Luchtfoto Terneuzen

Om buiten het stadhuis te trouwen is niet populair in Zeeuws-Vlaanderen. Bruidsparen in Terneuzen maken slechts sporadisch gebruik om te trouwen op een zelf gekozen locatie. In Sluis en Hulst komt het iets vaker voor. In Hulst is het sinds de invoering anderhalf jaar geleden zes keer voorgekomen op een jaarlijks totaal van zo'n 100 huwelijken.