Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

De Posthoornkerk

Haarlemmerstraat 124-126
1013 EX Amsterdam
t020 520 00 90
e  info@stadsherstel.nl
iwww.stadsherstelamsterdam.nl
officiële trouwlocatieOfficiële trouwlocatie geschikt als feestlocatieMogelijkheid om trouwfeest te vieren mogelijkheid tot dinerenMogelijkheid tot dineren eigen catering mogelijkEigen catering mogelijk? mogelijkheid tot overnachtenMogelijkheid om te overnachten Live muziek mogelijkMogelijkheid voor live muziek fotoreportage mogelijkMogelijkheid voor fotoreportage mogelijkheid om buiten te trouwenMogelijheid om buiten te trouwen parkeermogelijkheidAantal beschikbare parkeerplaatsen geschikt voor invalideGeschikt voor minder valide mensen
ja ja ja nee nee ja ja nee nee ?

Posthoornkerk een unieke plek om te trouwen

De Posthoornkerk is een officiële trouwlocatie aan de Haarlemmerstraat te Amsterdam. Als jullie gaan trouwen dan biedt deze prachtige kerk plek aan 350 gasten voor de receptie, 200 gasten om te dineren en 350 personen voor een trouwfeest. De kerk wordt verhuurd via het Stadsherstel.

Geschiedenis van de kerk

De officiële naam van de Posthoornkerk is “Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen”. De neo-gotische kerk (1863) komt van de hand van P.J.H. Cuypers, die het kerkgebouw in 1860 ontwierp. Deze architect ontwierp later ook het Centraal Station en het Rijksmuseum. De kerk, een kruisbasiliek met driebeukig schip en klaverbladvormige koorpartij, verving de schuilkerk De Posthoorn aan de prinsengracht, waarvan de naam overgenomen werd. Omdat de kerk niet vrijstaand kon worden gebouwd kreeg deze twee galerijen boven elkaar. In het begin (1863) lag de kerk nog niet aan de Haarlemmerstraat, maar was te bereiken via een poortje dat in een woonhuis was gemaakt. In 1887 werd begonnen met de bouw van twee torens en ontstond (door sloop van twee huizen) het huidige pleintje.

De Posthoornkerk werd in 1963 buiten dienst gesteld en dreigde gesloopt te worden in de jaren 80 van de twintigste eeuw, ondanks dat de kerk in 1972 de status van Rijksmonument werd toegekend. De Stichting de Posthoornkerk heeft zich in 1986 over het gebouw ontfermd en werd in 1988 eigenaar ervan. De kerkzaal is sinds 2002 in handen van Stadsherstel Amsterdam NV.

Tegenwoordig bevinden zich in de Posthoornkerk verschillende bedrijven en is de kerk te huur voor diners, recepties, presentaties en lezingen. Ook is de ruimte zeer geschikt voor theater en het geven van concerten.

Catering

Er is een vaste cateraar.

Ligging

De kerk is op loopafstand van het Amsterdams Centraal Station.

Parkeren

De trouwlocatie is slecht te bereiken per auto en parkeren is eveneens lastig. Aangeraden wordt om de auto in parkeergarage te parkeren en vandaaruit het openbaar vervoer te gebruiken.