Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

Feestgrot Valkenburg

Daalhemerweg 31 a
6301 JB Valkenburg (gemeente Valkenburg aan de Geul)
t043 601 47 38
e  info@feestgrot.nl
iwww.feestgrot.nl
officiële trouwlocatieOfficiële trouwlocatie geschikt als feestlocatieMogelijkheid om trouwfeest te vieren mogelijkheid tot dinerenMogelijkheid tot dineren eigen catering mogelijkEigen catering mogelijk? mogelijkheid tot overnachtenMogelijkheid om te overnachten Live muziek mogelijkMogelijkheid voor live muziek fotoreportage mogelijkMogelijkheid voor fotoreportage mogelijkheid om buiten te trouwenMogelijheid om buiten te trouwen parkeermogelijkheidAantal beschikbare parkeerplaatsen geschikt voor invalideGeschikt voor minder valide mensen
ja ja ja ja nee ja ja nee 150 ja

Trouwzaal van de gemeente Valkenburg aan de Geul in de grotten

Officieel heet de trouwzaal de "Jan Kruysen Galerij" en is gelegen in de Grot van Valkenburg.
Deze romantische trouwzaal is verreweg de meest bijzondere trouwzaal die Nederland rijk is.

Aan de wanden rondom de trouwzaal hangen de portretten van 31 historische Limburgers, die veel voor de provincie hebben betekend. Je bevind je dus in goed gezelschap! En desgewenst vier je aansluitend je huwelijksfeest in de Feestgrot.

Drie weken lang begaf Jan Kruysen in 1924 zich in deze grot en bracht daar uiterst geconcentreerd 31 beeltenissen op de mergelwand aan. 31 Portretten van mensen die op sociaal, industrieel, religieus of cultureel gebied in Limburg hebben uitgeblonken. Zo is in 1924 de Jan Kruysen Galerij ontstaan. Des te meer een fraaie locatie om een huwelijk te voltrekken. Tientallen jaren lang is deze bijzondere ruimte verborgen gebleven en sinds 2010 officieel in gebruik genomen als bijzondere trouwzaal der gemeente.

Het is de eerste en enige trouwzaal in de grotten van Limburg. De zaal is inmiddels voorzien van vloerverwarming en wordt uitgelicht met vele kaarsen, wat zorgt voor bijzondere ervaring: uiterst sfeervol en romantisch.

Het grottencomplex herbergt ook de meest verrassende feestlocatie voor uw huwelijksdiner en huwelijksfeest: Feestgrot Valkenburg. Een ideale trouwlocatie als u een echt unieke en bijzondere locatie zoek waar alles onder 1 dak mogelijk is.