Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van De mooiste Trouwlocaties.
Meer informatieAkkoord

De mooiste trouwlocaties van Nederland en België

Tsjerke

Buorren 46
8493 LG Terherne
t0566 65 37 55
m 06 5881 4433
e  info@tsjerke.nl
iwww.tsjerke.nl
officiële trouwlocatieOfficiële trouwlocatie geschikt als feestlocatieMogelijkheid om trouwfeest te vieren mogelijkheid tot dinerenMogelijkheid tot dineren eigen catering mogelijkEigen catering mogelijk? mogelijkheid tot overnachtenMogelijkheid om te overnachten Live muziek mogelijkMogelijkheid voor live muziek fotoreportage mogelijkMogelijkheid voor fotoreportage mogelijkheid om buiten te trouwenMogelijheid om buiten te trouwen parkeermogelijkheidAantal beschikbare parkeerplaatsen geschikt voor invalideGeschikt voor minder valide mensen
ja ja ja nee ja ja ja nee 100-150 ja

Inrichting en sfeer

Tsjerke is een sfeervolle, officiële trouw- en feestlocatie! In onze Tsjerke, met eigen aanlegsteiger, bieden wij u de unieke mogelijkheid een burgerlijk huwelijk af te sluiten zonder de kilheid van een gemeentehuis, maar met de romantiek van een authentieke originele Fryske Tsjerke....! Onze inrichting getuigt van een nagenoeg witte, chique soberheid, welke ideaal is voor een mooie romantische huwelijksceremonie, zonder religieuze elementen. De Tsjerke wordt op DE dag van uw leven nog eens extra in prachtig wit gedecoreerd.

BABS

In de Tsjerk wordt uw (burgerlijk) huwelijk voltrokken door een “BABS”, dit is één van de vijf buitengewoon, sympathieke, vrouwelijke, trouwambtenaren van de burgerlijke stand van onze gemeente Boarnsterhim. U kunt in uw eigen gemeente in ondertrouw gaan, of als u in het buitenland woont, bij de gemeente Den Haag. Met uw papieren van ondertrouw assisteren wij u vervolgens met het regelen van een huwelijksdatum en de aanstelling van een 'BABS' bij ons gemeente-loket.

Huwelijksarrangementen

Tsjerke biedt diverse huwelijksarrangementen waarbij u bijvoorbeeld met uw geliefde de entree maakt met een antieke koets met paard of antieke open of overdekte bruidssloep! De receptie kunt u op sfeervolle wijze houden in de mooi aangelegde tuin bij de Tsjerke. Het diner kan vervolgens weer in de, in de tussentijd feestelijk omgebouwde, Tsjerke plaatsvinden.

Wenst u daarna een groot feest te geven, kunt u zich naar de overkant begeven, naar de sfeervolle dorpsboerderij. In deze eeuwenoude stolpboerderij is een dansvloer, met daaromheen gezellige tafels en stoelen, een bar en op het mooi verlichte podium staat de band klaar om het bruidspaar de eerste dans te laten. Capaciteit Tsjerke: tot 120 personen, feestcapaciteit feestboerderij: 100-250 personen.

Omgeving - ligging

Dit in 1874 gebouwde kerkje ligt aan één van de oudste straatjes van, het voormalige eilandje en thans waterdorp, Terherne. Hier is ook het bekende Kameleonmuseum met avontureneiland gevestigd. Verder bevinden zich in Terherne veel gezellige winkeltjes, café's, restaurantjes, terrassen en waterrecreatie. Ook zijn schitterende wandel- en fietsroutes, waaronder een tocht om het Sneekermeer. De omgeving biedt een schitterend achtergrond voor de trouwfoto's.

Video